Кількість
|
Вартість
|
||
|
BLACK ANGUS
(смак, аналогічний смаку м'яса абердино-ангуської худоби)
Сухий корм для собак компанії Markus-Muhle. Багатогранний, як сама природа. Повнораціонний корм.
Природний раціон слугував зразком для нашого рецепта - смак цього корму сподобається вашому собаці. Всі продукти серії BLACK ANGUS являють собою комбінацію першокласних тваринних білків, кращих вуглеводів і підібраних з особливою увагою рослинних компонентів. Виключно натуральні інгредієнти забезпечують незабутнє смакове враження. Рецепт містить краще з того, що існує в природі, тому корм BLACK ANGUS засвоюється особливо легко. Всі інгредієнти ретельно відбираються нами і перевіряються незалежними лабораторіями, що гарантує відповідність вимогам компанії Markus-Muhle щодо забезпечення якості. У нас ви одержите саме той корм, який відповідає конкретному виду вашого собаки - і корм BLACK ANGUS ми розробили спеціально для цуценят, дорослих собак і літніх собак. Тільки найкраще для вашого собаки - у будь-якому періоді життя!
BLACK ANGUS JUNIOR
Для цуценят і молодих собак у віці до 12 місяців.
Повнораціонний корм для собак, виготовлений методом холодного пресування, призначений для підтримки процесу природного розвитку ваших цуценят і молодих собак. Рецептура для цуценят і молодих собак, збагачена екстрактом зелених мідій Perna Canaliculus, кремнеземом і фірмовим продуктом MMP© (білок морського молюска), забезпечує пов'язаний із харчуванням розвиток кісток і суглобів. Природна сила сухого торфу і зеленої глини сприяє оптимізації процесу травлення.
Склад:
Сушене м'ясо абердино-ангуської худоби, перемелене 20,2 %, Цільний бурий рис, перемелений, Сушене качине м'ясо, перемелене 9,1%, Кукурудзяне борошно із цільнозмеленого зерна, Сушений оселедець, перемелений 5,6 %, Просо, перемелене, Амарант, перемелений, Пряні трави, висушені й перемелені, Лляне насіння, Суміш водоростей, висушена, Жир оселедця, Суміш рослинних олій холодного віджиму, М'якоть буряка, Желатин, Сухий торф 2 %, Юка Шидигера, висушена й перемелена, Насіння фенхеля, Чорниця, сушена, Порошок із яєчного жовтка, Кремнезем 1,5 %, Екстракт зелених мідій Perna Canaliculus 1,5 %, Зелена глина 1,5 %, Білок морського молюска Perna Canaliculus 1 %
Добавки, відповідні фізіологічним нормам харчування, на кг
Вітаміни, провітаміни та речовини аналогічної дії
Вітамін А 12 000 МО, Вітамін D3 1 200 МО, Вітамін Е 240 мг, Вітамін З 170 мг, Вітамін В1 4,2 мг, Вітамін В2 у формі рибофлавіну 8,4 мг, Вітамін В6 у формі гідрохлориду піридоксину 5 мг, Вітамін В12 50 мкг, Біотин 250 мкг, Фолієва кислота 0,42 мг, Ніацин 25 мг, Кальцію-D-пантотенат 9,6 мг, Хлорид холіну 1 500 мг
Мікроелементи
Мідь у формі оксиду міді (II) 12 мг, Залізо у формі оксиду заліза (III) 240 мг, Марганець у формі оксиду марганцю (ІІ) 58 мг, Цинк у формі оксиду цинку 144 мг
Інгредієнти
Сирий білок 28,6 %
Сирий жир 12,2 %
Сира клітковина 2,8 %
Чиста зола 6,5 %
Кальцій 1,25 %
Фосфор 1,03 %
Натрій 0,37 %
Магній 0,11 %
Рекомендована кількість корму (на добу)
Очікувана маса тіла собаки | 2 міс. | 3-5 міс. | 6-8 міс. | 9-12 міс. |
2 – 5 кг | 40 – 80 г | 60 – 130 г | 60 – 120 г | 60 – 130 г |
6 – 10 кг | 100 – 140 г | 130 – 210 г | 130 – 200 г | 140 – 230 г |
11 – 20 кг | 150 – 190 г | 200 – 330 г | 210 – 400 г | 230 – 380 г |
21 – 30 кг | 190 – 250 г | 270 – 440 г | 380 – 540 г | 350 – 510 г |
31 – 40 кг | 260 – 310 г | 370 – 550 г | 510 – 670 г | 460 – 630 г |
41 – 50 кг | 320 – 370 г | 450 – 650 г | 630 – 790 г | 570 – 750 г |
51 – 70 кг | 370 – 410 г | 530 – 730 г | 740 – 890 г | 680 – 850 г |
УВАГА: Розраховуючи добову кількість корму, будь ласка, візьміть за основу очікувану кінцеву вагу вашого собаки, а не його поточну вагу.
Наведені нами дані є лише орієнтовними для забезпечення збалансованого й відповідного потребам харчування вашого собаки. Рекомендується розділити добовий раціон на 2 – 3 порції протягом дня. Рекомендується регулярно перевіряти масу тіла цуценяти. Залежно від індивідуальних особливостей цуценят вищевказану кількість корму можна зменшувати або збільшувати на 15 – 20 %. При додаванні до харчування сушених ласощів (снеків) зазначену кількість корму слід відповідно зменшувати. Необхідно подбати про те, щоб у собаки завжди була свіжа питна вода.
Корм Black Angus Junior дуже багатий різними лікувальними травами, тому ми надаємо для вас короткий опис кожної з них.
Коричневий рис
Коричневий рис (неочищений рис) багатий кальцієм, залізом, магнієм, йодом, фосфором, калієм та іншими макро-і мікроелементами. Але найбільша його перевага в тому, що він багатий вітамінами групи В, РР, Тобто До безперечних достоїнств рису відноситься також те, що в ньому міститься клітковина, має він і підвищеним вмістом рослинних жирів і вуглеводів. Вживання неочищеного рису в їжу допомагає підтримувати енергетичний баланс в організмі, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту. Білки бурого рису більш цінні, ніж білки інших злаків. Знижується рівень поганого холестерину, чистяться судини, що покращує роботу серця. Також вживання цього продукту допомагає привести в порядок нервову систему.
Неочищений рис, завдяки своїй структурі, вбирає токсини і шлаки, природним чином очищаючи організм, виводить з нього надлишкову воду.
В неочищеному рисі відсутня глютен — клейковина, яка викликає у багатьох тварин алергію. Порівняно з іншими злаками: ячменем, житом, вівсом, пшеницею у бурого рису тут явна перевага.
Цільний рис
Користь рису обумовлена його складом, основну частину якого становлять складні вуглеводи (до 80%), приблизно 8% у складі рису займають білкові сполуки (вісім найважливіших для людського організму амінокислот). Виняткова користь рису в тому, що він не містить глютену (це рослинний білок, який може викликати сильну алергічну реакцію).
Вітамінно-мінеральний комплекс речовин, що містяться в рисі не дуже широкий, але максимально корисний для здоров'я. Рис – джерело вітамінів групи В (В1, В2, В3, В6), як відомо ця вітамінна група незамінна для нервової системи, тому рис можна по праву вважати їжею для ЦНС. Він зміцнює нервову систему, лецитин, що входить до складу рису стимулює мозкову діяльність. Серед мінералів, якими багатий рис, помітно виділяється калій, в невеликій кількості рисові зерна містять кальцій, йод, залізо, цинк, фосфор.
Просо (пшоно)
Просо (пшоно) вважається однією з найменш алергенних зернових культур. Воно дуже легко засвоюється організмом, тому підходить навіть для людей з чутливим травленням.
Пшоно містить 70% крохмалю, 12-15% білка, що містить незамінні амінокислоти, а так само велика кількість жиру 2,6-3,7%, клітковини 0,5-08%, невелика кількість цукру до 2%, вітаміни В1, В2, РР і велика кількість фосфору, калію і магнію.
За вмістом білка пшоно перевершує рис і ячмінь, а за вмістом жиру поступається лише вівсяній крупі. Білки пшона включають незамінні амінокислоти - третнин, валін, лейцин, лізин, гістидин, а також жирні кислоти, мікроелементи, ферменти. Вітамінів групи В у ньому більше, ніж в зернах всіх інших злакових культур, фолієвої кислоти вдвічі більше, ніж у пшениці та кукурудзі. Фосфору в 1,5 рази більше, ніж у м'ясі! Пшоно містить значну кількість цинку, йоду, калію, натрію, магнію і брому.
Пшоно вважається продуктом, що дає сили, що зміцнює тіло, особливо м'язову систему. Просо є прекрасним засобом від запору. Воно виводить з організму залишкові антитіла і продукти їх розкладання. Пшоно має сечогінну і потогінну дію і використовується при лікуванні водянки. Воно сприяє зміцненню зламаних і пошкоджених кісток і з'єднання м'яких тканин, а також загоєнню ран.
Амарант
Амарант (аксамитник, щириця, півнячі гребінці, бархатник)
Склад і наявність корисних речовин:
- вітаміни – А (бета-каротин), В1 (тіамін), В2 (рибофлавін), ніацин (вітамін РР або вітамін В3), В5 (пантотенова кислота), В6 (піридоксин), В9 (фолієва кислота), С (аскорбінова кислота), Е (токоферол), В4 (холін);
- макроелементи – калій, кальцій, магній, натрій, фосфор;
- мікроелементи – залізо, марганець, мідь, селен, цинк.
Особливу цінність мають зерна амаранту так, як містять 20-23 % білка з підвищеним співвідношенням лізину, поліненасичених жирних кислот, крохмалю, стеролів і флавоноїдів.
Унікальним складовим елементом амаранту є сквален, який може здійснювати «захоплення» кисню і насичувати їм тканини і органи. Він, будучи потужним імуностимулятором, здатний проникати крізь шкіру і таким чином впливати на весь організм.
Насіння льону
Насамперед, це рослинна жирна кислота, яка називається омега-3. Ще один компонент – лігнін. Так от, за його змістом, насіння льону б'є, мабуть, всі рекорди. Якщо порівняти кількість цієї речовини в інших рослинах, то найближче стоїть за цими показниками кунжут. Але і в ньому лигнинов в сім разів менше, ніж у насінні льону.
Лігнін є природним фіто-ентеросорбентів. Надає ентеросорбіруючу, дезінтоксикаційну, протидіарейні, антиоксидантну, гіполіпідемічну та комплексоутворювальну дію. Компенсує недолік природних харчових волокон в кормі, позитивно впливаючи на мікрофлору товстого кишечника і неспецифічний імунітет.
Омега-3 кислоти є невід'ємною частиною клітинних мембран і впливають на функції клітинних рецепторів. Омега-3 кислоти — це відправна точка «прийняття рішення» для гормонів, які регулюють згортання крові, скорочення і розслаблення стінок артерій і запальні процеси. Омега-3 жири сприяють передачі нервових імпульсів і необхідні для нормального функціонування мозку і нервової системи в цілому. Крім того, вони зв'язуються з рецепторами в клітинах, які регулюють генетичні функції.
Швидше за все, з-за цих ефектів омега-3 жирні кислоти допомагають запобігати хвороби серця, інсульт, екзему та ревматоїдний артрит. Крім того, поліненасичені омега-3 кислоти запобігають сухість шкіри і випадання волосся.
Наступний, дуже важливий компонент, який в компанії з двома попередніми робить насіння джерелом корисних речовин, так звана, розчинна клітковина. Ця речовина ще називають слизу.
Розчинна клітковина розщеплюється бактеріями товстої кишки на вуглеводи, які потім ферментуються з виділенням молочної кислоти і жирних кислот. Ці продукти ферментації всмоктуватися в кров, доходять до печінки, де знижують утворення холестерину і роблять позитивний вплив на глюкозний і жировий обмін.
Якщо подивитися на загальний склад маленького лляного насіння, то він теж вражає. У ньому вмістилося 20 білків і амінокислот. Жирних кислот ще більше – близько 40 видів.
Продовжують 21 список мінерал і близько 20 вітамінів. Тільки перелік не закінчується на цьому. Є ще в насінні льону фітостерини, крохмаль, стероли, глікозиди, харчові волокна, вуглеводи.
Риб'ячий жир (лосось)
Риб'ячий жир (лосось)– це харчова добавка, яку отримують з печінки риб родини тріскових. Риб'ячий жир багатий омега-3 жирними кислотами (ейкозапентаєнової і докозагексаєнової), вітамінами Е, А та D. Він широко застосовується для лікування і профілактики різних захворювань, у тому числі артриту. Високий вміст у ньому вітаміну D допомагає запобігти рахіт, усунути дефіцит вітаміну D і А-вітамінну недостатність.
За змістом цінні Омега-3 жирних кислот, риб'ячий жир стоїть осібно серед жирів тваринного походження. Цей продукт надзвичайно корисний для здоров'я.
- вітамін А: необхідний для збереження гарного зору, особливо при неяскравому світлі, для підтримки в здоровому стані шкіри, шерсті і слизових оболонок носа, горла, дихальної і травної системи, впливає на процеси росту кісток та зубної емалі цуценят, має антиоксидантні властивості, допомагає підтримувати здоров'я імунної системи, протистояти бактеріальних і вірусних інфекцій.
- вітамін D: необхідний для підтримки здоров'я кісток і зубів, сприяє проникненню кальцію і фосфору в клітини, що запобігає схильність до судом литкових м'язів, підвищену нервову збудливість.
- омега-3 жирні кислоти: володіють протизапальними властивостями, завдяки чому допомагають полегшити симптоми артриту, покращують функції мозку, зменшують стрес, запобігають алергію, полегшують перебіг астми, допомагають у профілактиці та лікуванні поведінкових розладів.
- ейкозапентаєнова кислота (EPA): корисна для серцево-судинної системи, допомагає зняти запалення у всьому тілі. Має властивості антидепресанту.
- докозагексаєнова кислота (DHA): жирна кислота, необхідна для хорошого зору, здоров'я нервової системи, збереження здорової і красивої шкіри.
Буряк
Буряк – джерело бетаїну, амінокислоти, допомагає роботі печінки, захищає її від токсинів і, за деякими даними, перешкоджає переродження клітин печінки.
При вживанні буряків:
- Поліпшується травлення, зникають хронічні запори. Клітковина і органічні кислоти регулюють процеси обміну речовин, підсилюють рухову здатність кишечника. Крім механічного впливу клітковиною, з допомогою пектинових речовин буряк очищає кишечник знищенням гнильних бактерій.
- Регулюється жировий обмін. Присутній в буряках бетаїн (липотропна речовина) перешкоджає накопиченню жирів в клітинах печінки.
- Знижуються прояви гіпертонії, атеросклерозу завдяки великій кількості магнію в овочі.
- Підвищується гемоглобін, поліпшується робота серця, зміцнюють капіляри, очищається кров (все це завдяки вітаміну В9).
- Входить до складу буряків йод – просто чемпіон за кількістю серед інших коренеплодів. Він підвищує користь буряків при хворобах щитовидної залози з дефіцитом йоду.
- Стимулюється робота мозку. На його судини впливають бурякові нітрати, активізуючи кровообіг.
- Підтримується на хорошому рівні психологічне здоров'я.
Желатин
Желатин складається з суміші білкових речовин тваринного походження і містить 18 амінокислот, в тому числі гліцин, пролін, оксипролін, аланін, глютомінову і аспарагінову кислоти. Вони покращують обмін речовин, підвищують розумову працездатність і зміцнюють серцевий м'яз. Желатин є одним з основних джерел енергії центральної нервової системи, м'язів і головного мозку.
Желатин використовують для попередження руйнування хрящів, поліпшення рухливості хрящів і зміцнення м'язового апарату.
Лікувальна грязь
Харчуються брудом спокон століття і тварини, і люди. Вживання бруду (глини) знімає болі в животі, головний біль, зміцнює сили. Не кожна бруду має цілющі властивості, поклади подібної живильної глини є в певних місцях.
Бруд містить такі необхідні для здоров'я мінерали, як кальцій, залізо, селен, азот, магній. До того ж вона володіє абсорбуючим властивістю, тобто виводить з організму шкідливі речовини.
По суті, практично будь-яка тварина на планеті поїдає землю в тій чи іншій формі: багато птиці і травоїдні тварини (велика рогата худоба, коні, олені, слони, мавпи, вовки, зайці) відвідують особливі місця солонцевих та інших грунтів, де лижуть землю або їдять її.
Юка Шидигера
За цілющі властивості індіанці називали юку «деревом життя».
У юкке містяться сапоніни, хлорофіл, флавоноїди, вітамін С, бета-каротин, кальцій, залізо, магній, фосфор і вітаміни групи В.
Юка має різноспрямованим дію: покращує всмоктування поживних речовин, необхідних організму, нормалізує роботу травної системи, стимулює травлення і активно регулює видільні процеси. Сприяє детоксикації та очищення організму.
Сапоніни, що містяться в юкке, проявляють потужну протизапальну активність і антиалергічну дію.
Флавоноїди не здатні синтезуватися тваринами. В даний час вважається, що флавоноїди (поряд з іншими рослинними фенолами) є незамінними компонентами їжі ссавців. В організмі ссавців флавоноїди здатні змінювати активність багатьох ферментів обміну речовин.
Хлорофіл – рослинний пігмент, який забезпечує зелений колір рослинності. Сучасні дослідження вчених допомогли довести, що хлорофіл сприяє процесів кровотворення, регенерації тканин і швидкому загоєнню ран, а також стимулює роботу імунної системи організму, бореться з токсинами і виводить надлишки лікарських препаратів з організму.
Юка підвищує витривалість організму, знижує рівень холестерину в крові і покращує загальне самопочуття.
Фенхель
Лікарські препарати на основі фенхеля широко застосовуються як у народній, так і в офіційній медицині. Його плоди надзвичайно багаті ефірними маслами, вміст яких доходить до 6%, білковими сполуками (до 20%), цукрами і жирними оліями (5 і 18% відповідно). Олії фенхелю містять анісову кислоту, анетол, фенхол, анісовий кетон і анісовий альдегід, метилхавікол, лимонен, феландрен, дипентен і пінен.
Анісова кислота має антисептичні властивості.
Анетол володіє спазмолітичними властивостями і здатністю викликати відходження газів, стимулює слизову кишечника і слизову дихальної системи, викликаючи м'яку відхаркувальну і анти мікробне вплив .
Фенхоли пригнічують активність багатьох мікроорганізмів, обмежено застосовуються як розчинники і компоненти штучних ефірних масел.
Анісовий альдегід застосовують як запашне речовина в парфумерії, ароматизатор харч. есенцій і в синтезі деяких лек. препаратів (билитраст, бетазин).
Метілхавікол має відмінні анальгезуючі, седативні, антизастійні та дезинфікуючі властивостями
Лимонен, фелландрен, дипентен і пінен входять до складу ефірних масел і впливають на слизові шлунково-кишкового тракту і дихальної системи, викликаючи посилення секреції, і проявляють антимікробну дію.
Такий склад дозволяє використовувати фенхель в терапії спазми ШКТ, як вітрогінного засіб при метеоризмі і здутті живота, а також при диспепсії.
Крім цього його можна застосовувати для лікування захворювань дихальних шляхів і для посилення лактації у період грудного вигодовування. Фенхель може застосовуватися як сам по собі, так і в складі лікарських зборів (грудних, жовчогінних, заспокійливих і ін).
Фенхель не рекомендується вживати без призначення лікаря вагітним і годуючим жінкам. Крім того, можлива індивідуальна непереносимість компонентів.
Чорниця
Ягоди чорниці містять до 18% дубильних речовин пірокатехіновой групи, до 7% органічних кислот, серед них лимонна, яблучна, янтарна, хінна, бензойна, молочна, щавлева. Вміст цукру становить до 30%, вітаміну С - 6 мг/%, каротину -0,75-1,6 мг/%, вітаміну групи B - 0,04%. Насіння містить до 31% жирного масла, до 18% протеїну.
Головне багатство чорниці – це антиоксиданти. Як відомо, вони зв'язують вільні електрони і цим самим не дають утворюватися недоброякісним пухлин, впливаючи на організм на клітинному рівні. Таким чином, чорниця є хорошим засобом для профілактики ракових захворювань. Чорничні антиоксиданти називаються антоцианинами.
Вони є в редисці, ожині, яблуках, червоній капусті і темному винограді. Проте рекорд за змістом антиокисдантов, безсумнівно, належить чорниці.
Яєчний жовток
Яєчний жовток – це сукупність поживних речовин, вітамінів і мінералів, необхідних для повноцінного розвитку живого організму.
Яєчний жовток містить 12 вітамінів, життєво необхідних для організму людини, а процентний вміст деяких становить добову норму. Найбільше вітаміну Е, D, В9, В1, В2, В12, А, F, К. Природа також подбала і про постачання жовтка всіма необхідними мікроелементами. Їх налічується більше 50, найбільше міститься фосфору, кальцію, заліза, магнію, натрію, калію, сірки і хлору. Крім цього до складу жовтка входять протеїни, ліпіди, каротиноїди, лицетин і холестерин. Ще однією перевагою жовтка є те, що його поживні речовини засвоюються організмом людини на 95%. Максимально вітамінів і корисних речовин зберігається в сирому жовтку, однак у такому вигляді його можна вживати тільки при повній впевненості в здоров'я птиці.
Лицетин, що міститься в жовтку, живить нервові тканини і мозок людини, будучи профілактичним засобом проти склерозу. Він також сприяє нормалізації роботи печінки, жовчного міхура і жовчовивідних шляхів. Каротиноїди підвищують гостроту зору, профілактично діють на розвиток старечої катаракти. Порівняно з іншими продуктами харчування холестерин жовтка не відноситься до насичених жирів і тому легко розщеплюється.
Також знаходяться в яєчному жовтку фосфоліпіди, які зв'язують і виводять зайвий холестерин. Поживна речовина жовтка холеин перешкоджає утворенню та розвитку злоякісних пухлин, зокрема раку грудей.
Речовини яєчного жовтка беруть участь в процесі кровотворення, є хорошим стимулятором роботи імунної системи, стимулюють роботу мозку, зміцнюють суглоби і кістки. Також він стимулює відтік жовчі, чим викликає краще перистальтику шлунка і кишечника. Вживання жовтка під час вагітності запобігає ризик розвитку патології і вроджених вад у новонароджених.
Кремнезем
Кремнезем джерело кремнію. Кремній є потужним каталізатором окислювальних-відновних реакцій, відіграє важливу роль у білковому, жировому і вуглеводному обміні, в утворенні різних гормонів та ферментів. Крім того, саме завдяки кремнію – основний мінеральної складової природного фільтра і активатора води кременя, організм здатний повноцінно засвоювати більше 70 вітамінів, макро - і мікроелементів (серед яких – фосфор, кальцій, фтор, натрій, хлор, сірка, цинк, марганець і ін).
Необхідно відзначити, що мікроелемент кремній бере також безпосередню участь у синтезі організмом колагену – білка, що забезпечує міцність і еластичність сполучної тканини (представляє собою основу шкіри, волосся, нігтів, кісток, хрящів, сухожиль, судин). Високо вмісту корисного кремнію також і в клітинах крові, нирках, м'язах, легенях, печінці, рогівці і райдужці очей, лімфатичних вузлах, гіпофізі, надниркових, щитовидної залозі.
Недолік кремнію в організмі може призвести до виникнення і розвитку: атеросклерозу, гіпертонії, цукрового діабету, остеопорозу, зобу, дисбактеріозу, захворювань зубів, шкіри, очей і суглобів, жовчнокам'яної і сечокам'яної хвороб. До списку наслідків, неминучих при дефіциті в організмі кремнію, можна віднести також: випадання шерсті, порушення гормонального балансу, збої в роботі статевої системи, підвищену нервозність, апатію, депресію, безсоння, хронічна втома, ослаблення імунітету, схильність до розвитку онкологічних захворювань.
Молюски
Молюски допомагають зупинити процес деформації суглобів шляхом надання достатньої кількості ГАГ для підтримки оптимального синтезу хряща; придушення виробництва простагландину і, отже, зняття запалення; утримання в своєму складі хондроїтинсульфатів, які можуть зупинити руйнування хряща; коригування імунної відповіді, що сприяє зменшенню запалення; зниження клітинної загибелі в артритних суглобах; антигістамінного ефекту для мінімізації гострої фази запальних відповідей.
Глюкозамін – це аміноцукор, який прискорює формування і відновлення хряща. Лікувальна дія глюкозаміну обумовлено тим, що він забезпечує будівельний матеріал для утворення нового хряща, який зношується при дегенеративному артриті.
Хондроітінсульфат являє собою компонент хряща; у його функції входить утримання у хрящової тканини води, підтримання еластичності хряща і гальмування активності ферментів, які руйнують хрящ. Хондроітин не тільки ефективно відновлює хрящову тканину, але і надає виражену протизапальну дію, тому в результаті у людей, які страждають остеоартритом, істотно зменшуються болі, легко згинаються коліна, лікті і інші суглоби.
Омега-3 поліненасичені жирні кислоти служать попередниками для простагландину Е3, який зменшує запальні та дистрофічні процеси в суглобах, сприяє їх репарації. Клінічні результати показали, що при застосуванні екстракту мідій прискорюється відновлення пошкоджених внаслідок спортивних травм м'яких тканин.