Магній — один з важливих біогенних елементів, у значних кількостях міститься в тканинах тварин і рослин. Він є обов'язковим чинником багатьох ферментативних реакцій. Необхідний організму на всіх етапах синтезу білка. Контролює енергетику організму.
Вчені підрахували, що магній бере участь в 350-ти процесах, що відбуваються в організмі: у роботі серцево-судинної, травної систем, у побудові нових клітин, засвоєння вітамінів групи В, роботі мозку, нирок, у функціонуванні ендокринної системи, виробництві енергії. Дефіцит магнію позначається на роботі кожної з цих систем.
Напевно кожен знає, що таке судоми. За даними фахівців, велика частина подібних неприємностей пов'язана з дефіцитом магнію. Цей елемент відповідає за розслаблення м'язового апарату.
Робота нервової системи схоже м'язової: нервові закінчення отримують електричний імпульс і скорочуються (або розслабляються). Недолік магнію позначається і на роботі нервової системи, нервові клітини стають легкозбудливими, при цьому стадія релаксації не настає. З-за цього організм стає легко вразливими до зовнішніх впливів, легко дратується, більш піддається стресу.
Магній не тільки розслабляє м'язи і нервові закінчення. Аналогічним чином він впливає на кровоносні судини, знімає спазми судин, тим самим збільшує кровотік. Магній дозволяє очистити стінки судин від атеросклеротичних бляшок, поліпшити кровообіг.
Судини головного мозку містять в два рази більше магнію, ніж інші органи. В основі багатьох видів головного болю лежать спазми судин. Неважко здогадатися, що і тут не обійшлося без магнію, точніше, без його дефіциту. Є дані, що дієта, спрямована на надходження магнію до організму, дозволяє запобігти розвиток головного болю, судом та інсульту.
Всі процеси в організмі людини підтримуються за рахунок біологічного палива глюкози. Саме вона забезпечує нормальне функціонування організму при інтенсивних фізичних, емоційних та інтелектуальних навантаженнях, а також забезпечує швидке реагування мозку в екстрених ситуаціях. Інакше кажучи, глюкоза — це цінне джерело «швидкої енергії», реактивне паливо.
Пшениця
Пророщені насіння пшениці несуть в собі величезний енергетичний потенціал. Додаючи їх до корму, тварина отримує потужний заряд бадьорості. Ферменти, містяться в проростках, розщеплюють запасні білки, жири і вуглеводи цих насіння, полегшуючи нам їх засвоєння, і продовжують працювати в організмі, заощаджуючи його внутрішні сили. Кількість вітамінів-антиоксидантів і мікроелементів збільшується при проростанні в десятки і сотні разів, вони вбудовані в органічну систему живої тканини рослини і працюють взаємопов'язано, підтримуючи і посилюючи дію один одного. Їх засвоєння не позначається на здоров'я негативно, що може спостерігатися при використанні деяких фармацевтичних препаратів.
Висівки – це подрібнена оболонка зерна, що включає зерновий зародок і алейроновий шар (самі корисні компоненти зерна, що містять масу корисних речовин). Оцінюючи біологічну цінність, можна сказати, що в оболонках, зародку і алейроновим шаром знаходиться до 90% корисних речовин, все це зберігається у висівках, залишок очищеного зерна, які подрібнюється в борошно, містить лише вуглеводну частину і клейковину.
Користь висівок для організму очевидна, це джерело вітамінів групи В, незамінних для нормального функціонування нервової системи. Також у висівках містяться вітаміни А, Е – відомі борці зі старінням.
Такий багатий склад Нервен Крафта допомагає забезпечити організм коня і безпосередньо нервової і м'язової систем всім необхідним для їх повноцінної роботи.